11.12.2019

  • Costurile estimate pentru aplicarea unui astfel de program se ridică la circa 5,5 milioane de euro/an şi vor fi alocate din bugetul MADR şi cel al Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

  • Astfel, zilele de pescuit comercial se reduc ca urmare a furtunilor, a vânturilor care generează valuri mari, a ploilor, a gerului şi instalării podului de gheaţă.

  • Totodată, se instituie în fiecare an o perioadă de prohibiţie generală a pescuitului pentru protecţia reproducerii şi creşterii puietului cu scopul refacerii resurselor piscicole, care durează 60 de zile”, se arată în proiect.

  • De asemenea, guvernanţii intenţionează să lanseze programul „Tânărul pescar”, prin care pescarii până în 40 de ani să-şi cumpere o barcă nouă.

10/07/19 17:27

Pescarii din deltă vor primi salariul minim timp de trei luni pe an

Pescarii din Delta Dunării ar putea primi de la stat trei salarii minime pe economie timp de trei luni pe an pentru a supravieţui, întrucât activitatea lor depinde exclusiv de condiţiile meteoreologice, la care se adaugă şi perioada de prohibiţie. Bugetul alocat în acest...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook