22.10.2021

  • În esență, proiectul stabilește că preţurile la energie electrică şi la gaze naturale se plafonează la nivelul mediu al perioadei martie-septembrie 2021, pentru o perioadă de şase luni, pentru consumatorii casnici.

  • Astfel, în această țară, E.ON Germania a anunțat ieri că a decis să înghețe încheierea unor noi contracte de furnizare cu consumatorii, din cauza prețurilor care sunt în creștere.

  • Pe fondul creșterii prețurilor la energie și gaze, majoritatea statelor UE au adoptat deja o serie de măsuri pentru protejarea consumatorilor, dar plafonarea prețurilor nu se regăsește în niciun stat.

  • Gazprom a majorat prețul orientativ pentru acest an al exporturilor sale de gaze naturale către Europa și Turcia la un interval de 295 - 330 de dolari per 1.000 de metri cubi.

14/10/21 07:21

Plafonarea prețurilor la energie și gaze, o propunere cu multe capcane

Propunerea legislativă a PSD pentru plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze pentru consumatorii casnici și stabilirea măsurilor de sprijin al întreprinderilor mici și mijlocii, a căror activitate este afectată de creșterile de prețuri și tarife la energie, gaze...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook