08.12.2022

  • Guvernul Poloniei pregăteşte o nouă strategie demografică menită să impulsioneze una dintre cele mai scăzute rate ale fertilităţii din Europa, aceasta urmând să se bazeze pe „susţinerea familiilor“ şi nu pe migraţie.

  • Obiectivul este de a ajuta Polonia să scape de „capcana fertilităţii reduse“ prin creşterea ratei natalităţii la un nivel ce susţine populaţia, potrivit oficialului polonez.

  • Malag a citat studii ce arată că 95% dintre tinerii polonezi şi-ar dori să închege o familie, remarcând că acest lucru necesită locuri de muncă stabile şi locuinţe.

  • Ultimele sunt incluse într-un masiv program de susţinere lansat înaintea alegerilor din această primăvară, alegeri extrem de strânse pentru premierul Viktor Orban.

04/01/22 09:33

Polonia preferă copiii polonezi migranţilor, într-o nouă strategie demografică

Guvernul Poloniei pregăteşte o nouă strategie demografică menită să impulsioneze una dintre cele mai scăzute rate ale fertilităţii din Europa, aceasta urmând să se bazeze pe „susţinerea familiilor“ şi nu pe migraţie. Guvernul Poloniei pregăteşte o nouă strategie demografică...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook