17.01.2021

  • Comunicarea Comisiei vizează luarea unei decizii coordonate cu privire la aplicarea unei restricții temporare pentru călătoriile neesențiale ale cetățenilor terți în Uniunea Europeană.

  • În acest sens, președintele a pledat pentru crearea unor coridoare umanitare de tranzit la nivelul Uniunii Europene care să permită repatrierea cetățenilor din statele membre.

  • Legat de măsurile economice, președintele Klaus Iohannis a solicitat mai multă flexibilitate în asigurarea finanțării unui spectru larg de obiective din fondurile europene pentru combaterea impactului economic negativ al crizei COVID-19.

  • De asemenea, preşedintele României s-a pronunțat pentru identificarea unui sprijin financiar special acordat statelor membre ale Uniunii pentru a face față reducerii activității economice, a investițiilor și a cererii.

18/03/20 08:32

Președintele Iohannis a susținut decizia de restricționare a călătoriilor cetățenilor noneuropeni

Membrii Consiliului European au agreat orientările Comisiei Europene pentru o acțiune coordonată la frontierele externe ale Uniunii, precum și comunicarea Comisiei Europene cu privire la restricționarea temporară a călătoriilor neesențiale în UE, informează Administrația...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook