26.06.2019

  • Însuși compozitorul Jules Massenet, profesorul lui Enescu, a apreciat această lucrare, consemnând „predispoziția sa către scriitura simfonică, unitatea și o concepție autentică din punct de vedere dramatic”.

  • Structurată pe cinci scene, lucrarea a fostcompusă în anul 1895 la Paris, fiind una dintre primele lucrări ale compozitorului care avea la momentul acela doar 14 ani.

  • Numele lui George Enescu are o rezonanță universală deosebită, personalitatea sa complexă fascinând în continuare atât artiști reputați, cât și pe iubitorii artei lirice.

  • Compozitorul clujean Valentin Timaru este autorul a numeroase lucrări cu caracter religios, ”Oratoriul de Paști”reprezentând o incursiune lirică prin evenimentele biblice ale Noului Testament.

13/04/19 13:07

Premiera mondială ”LA VISION DE SÄUL” și prima audiție clujeană ”ORATORIUL DE PAȘTI”, într-un concert-eveniment unic

În așteptarea Sărbătorilor Pascale,Opera Naţională Română din Cluj-Napocaare  plăcerea de a vă invita duminică, 14 aprilie 2019,  ora 18:30, la concertul-eveniment oferit în premieră ”La vision de Säul”de George Enescu- ”Oratoriul de Paști”de Valentin Timaru. Prezentată...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook