02.07.2022

PE SCURT

  • Premierul polonez l-a acuzat pe președintele rus Vladimir Putin că se află în spatele crizei migranților de la granița dintre Belarus și Polonia, relatează BBC.

  • Mateusz Morawiecki a declarat că liderul autoritar al Belarusului, un aliat apropiat al dlui Putin, orchestrează criza, dar aceasta este coordonată de la Moscova.

  • Liderul Belarus, Alexander Lukașenko, neagă afirmațiile conform cărora trimite oameni peste graniță ca răzbunare pentru sancțiunile UE.

  • Mulți dintre migranți sunt bărbați tineri, dar există și femei și copii, majoritatea din Orientul Mijlociu și Asia.

10/11/21 08:47

Premierul polonez îl acuză pe Vladimir Putin pentru criza migranților

Premierul polonez l-a acuzat pe președintele rus Vladimir Putin că se află în spatele crizei migranților de la granița dintre Belarus și Polonia, relatează BBC. Mateusz Morawiecki a declarat că liderul autoritar al Belarusului, un aliat apropiat al dlui Putin, orchestrează...

Jurnalul ·

Migranții, carne de tun pentru răzbunarea lui Lukașenko. Polonia amenință Belarus cu un conflict armat

Folosind mii de migranți proveniți din Orientul Mijlociu pe post de carne de tun, Belarus a gândit o strategie de răzbunare prin care să lovească Uniunea Europeană, după ce blocul comunitar a impus conducerii de la Minsk o serie de sancțiuni pentru alegerile prezidențiale...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook