19.01.2020

PE SCURT

  • Ţări aliate în cadrul NATO, Turcia şi SUA se află în centrul unei dispute aprinse cu privire la achiziţionarea de către Ankara a sistemului de rachete sol-aer S-400 de la Rusia.

  • Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan încă mai speră să rezolve disputa, după întâlnirea recentă cu preşedintele american Donald Trump la summitul G20 din Japonia.

  • Aceasta s-ar numi jaf”, le-a declarat Erdogan reporterilor, în timpul unei vizite în China.

  • SUA au ameninţat Turcia cu sancţiuni şi cu eliminarea iminentă din programul de avioane de luptă americane F-35 dacă aceasta va merge înainte cu respectivul contract cu Rusia.

05/07/19 14:55

Primele sisteme S-400 destinate Turciei vor fi îmbarcate duminică în avioane-cargo

Prima baterie a unui sistem avansat de apărare antiaeriană rusesc S-400 va fi încărcată duminică la bordul a două avioane-cargo ruseşti şi este aşteptată să sosească săptămâna viitoare în Turcia, a anunţat vineri televiziunea turcă Haberturk, citată de dpa. Ţări aliate...

Jurnalul ·

Șoc: Erdogan acuză SUA de „jaf”

Refuzul SUA de a trimite Turciei avioanele de luptă F-35 pe care le-a cumpărat ar fi un „jaf”, au relatat ieri mass-media turce, citând o declaraţie a preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, în legătură cu o dispută asupra achiziţionării de către Ankara a unui sistem rusesc...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook