04.07.2020

PE SCURT

  • Astfel, Costa Rica devine prima țară din America Centrală care face acest pas, după o hotărâre judecătoarească care a intrat în vigoare la miezul nopții, potrivitReuters.

  • Curtea Constituţională din Costa Rica a dispus în august 2018 că o interdicţie a căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex era neconstituţională şi a dat Parlamentului optsprezece luni pentru a legaliza aceste căsătorii.

  • Cuplurile vor trebuisă opteze, deocamdată, pentru căsătoriile online, în contextul restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

  • Totuși, demersul a eșuat, iar interdicția a fost ridicată la miezul nopții.

26/05/20 15:23

Primul stat din America Centrală care autorizează căsătoriile între persoanele de același sex

Costa Rica a autorizat căsătoriile între persoanele de acelaşi sex și devine astfel prima ţară din America Centrală care face acest demers, transmiste Thomson Reuters Foundation. Curtea Constituţională a dispus, în august 2018, că o interdicţie a căsătoriilor între persoanele...

Jurnalul ·

Costa Rica a legalizat căsătoriile între persoane de același sex

Costa Rica permite, începând de marți, căsătoriile între persoane de același sex. Astfel, Costa Rica devine prima țară din America Centrală care face acest pas, după o hotărâre judecătoarească care a intrat în vigoare la miezul nopții, potrivit Reuters. Curtea Constituţională...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook