27.02.2021

  • Rechizitoriul cere pedepse cu închisoarea și pedepse complementare drastice pentru cinci cadre didactice supercalificate de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”.

  • Erau incluși în „Banda celor 5” profesorul Marius Bojiță, fost rector al UMF, personalitate a farmacologiei românești, Doina Miere, șefă de catedră, conferențiarii universitari Simona Heghes, Angela Filip și Roxana Bauc.

  • După cercetări minuțioase, extinse în șapte județe - Cluj, Bihor, Sălaj, Arad, Alba, Sibiu, Mureș -, procurorul de caz, Birtoc Mihai, trimite spre instanță cererile de arestare a cadrelor didactice titulare ale cursului de perfecționare postuniversitară.

  • Trei ani de cercetări pentru un curs de 14 zile Dosarul a pornit în ianuarie 2018 ca urmare a unei sesizări din oficiu a Inspectoratului Județean de Poliție Cluj.

26/11/20 13:18

Procurorul Birtoc a dat IAMA în universitari

Un procuror care și-a câștigat o faimă rea în Cluj-Napoca a ținut să împingă spre instanță un dosar care lovește în autonomia universitară și vrea să pună la zid, în plină pandemie, învățământul la distanță. Rechizitoriul cere pedepse cu închisoarea și pedepse complementare...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook