30.11.2022

  • Evenimentul de închidere a celei de-a XI-a ediții a Festivalului Internaţional Propatria - Tinere Talente Româneștieste un omagiu adus memoriei victimelor Revoluției Române din 1989 și rezistenței anti-comuniste.

  • Drama unei generaţii” Început la Suceava, „Experientul Pitești” este transferat în decembrie 1949 la închisoarea de la Pitești, un spațiu de detenție destinat studenților.

  • Accesul publicului la eveniment, conform reglementărilor în vigoare, se va efectua doar pe bază de rezervare la adresa de email accadromania@accadromania.it.

  • Cel care a condus desfășurarea acestui experiment sinistru este Eugen Țurcanu, fost student la Iași, fost legionar, membru PMR la data arestării.

14/12/21 13:21

Proiecția filmului documentar „Reeducarea de la Pitești – Drama unei generații” în cadrul celei de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional PROPATRIA – Tinere Talente Românești

Joi, 16 decembrie 2021, ora 17:30, la Biblioteca Franco Basaglia din Roma (Via Federico Borromeo 67), Accademia di Romania in Roma, Fundația Culturală Memoria – Filiala Argeș, Asociația culturală româno-italiană Propatria din Roma și Biblioteche di Roma, organizează proiecția...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook