19.07.2019

  • Construită în 1912 de familia Olănescu, sub îndrumarea arhitectului de origine germană, Oskar Maugsch, casa reflectă principalele tendințe în arhitectură la începutul secolului trecut în România.

  • Inaugurat în 1913, teatrul “Maior Gheorge Pastia” reflectă cu acuratețe perioada Art Nouveau și este opera arhitecților Constantin Ciogolea și Simion Vasilescu, desemnați câștigători în urma unui concurs de proiecte.

  • Este un amestec de elemente neoromânești cu cele caracteristice ecletismului francez, în linia Art Nouveau manifestată în special în decorațiunile interioare, foarte bine conservate, care dau farmec interiorului Institutului Francez.

  • Parteneri media: RFI România, Casa Lux, Marie Claire, National Geographic, Forbes Life, HotNews, Capital, Evenimentul Zilei, Igloo, Zeppelin, Arhitectura, Ziarul Metropolis, The Institute, designist.ro,promenada-culturala.ro.

14/09/18 14:13

Rapsodie în piatră pentru patrimoniul cultural românesc

Casa Olănescu, situată în Bulevardul Dacia 77, sediul Institutului Francez din București, a fost achiziționată în 1936 de statul francez, la cererea unui grup de diplomați români și francezi, pentru a înființa un Institut de Studii Superioare, a devenit Biblioteca Franceză...

RFI ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook