27.05.2019

  • 'Prin conţinutul normativ, legea dedusă controlului de constituţionalitate contravine unor norme şi principii constituţionale', spunea şeful statului în sesizarea transmisă preşedintelui CCR, Valer Dorneanu.

  • 'Reglementările care modifică actul normativ de bază în materia referendumului nu pot fi justificate prin existenţa unei situaţii extraordinare şi nici printr-o urgenţă a reglementării', se menţionează în sesizarea de neconstituţionalitate.

  • Autoritatea Electorală Permanentă nu mai verifică din oficiu, în termen de 60 de zile de la data referendumului, în vederea depistării eventualelor voturi multiple, arăta preşedintele.

  • Preşedintele susţinea şi că prevederile privind termenul de cinci zile stabilit în lege privind aducerea la cunoştinţă publică a datei referendumului sunt lipsite de claritate şi previzibilitate.

13/03/19 19:12

REFERENDUM lege. CCR, decizie după sesizarea lui Iohannis

La începutul lunii ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis a transmis CCR o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 86/2018 pentru modificarea şi completarea Legii 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului,...

DCnews ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook