06.12.2019

  • Curtea Constituțională a validat, ieri, referendumul convocat de Klaus Iohannis, în ziua alegerilor europarlamentare din 26 mai, respingând toate cele cinci contestații înaintate la CCR.

  • Mai mult, pentru a aplica aceste rezultate, este necesară revizuirea Constituției, pentru a putea limita prerogativele Guvernului de a emite Ordonanțe de Urgență în domeniul justiției și al politicii penale.

  • Motivarea deciziei, deosebit de importantă Viitorul referendum constituțional, care va avea ca obiect revizuirea pentru implementarea rezultatelor referendumului din 26 mai, va fi supus unui control al Curţii Constituționale mult mai riguros.

  • Pentru a judeca speța, magistrații au decis să pună pe ordinea de zi doar această chestiune și, la finalul ședinței, au decis să conexeze toate cauzele și să emită o hotărâre comună.

28/06/19 11:31

Referendumul lui Iohannis, validat. CCR subliniază că este unul consultativ

Curtea Constituțională a validat, ieri, referendumul convocat de Klaus Iohannis, în ziua alegerilor europarlamentare din 26 mai, respingând toate cele cinci contestații înaintate la CCR. Însă, chiar dacă magistrații au constatat că procedura de organizare a fost respectată,...

Jurnalul ·

Referendumul lui Iohannis, validat. CCR subliniază că este unul consultativ

Φωτογραφία αρχείου

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook