31.05.2020

  • Potrivit specialiştilor, aproape în toate cele peste 140 de țări studiate fetele sunt mai puțin active decât băieții, excepție făcând doar patru state (Tonga, Samoa, Afganistan și Zambia).

  • Totuși, există diferențe semnificative între țări: 66% dintre adolescenții din Bangladesh nu fac suficientă mișcare, în timp ce adolescenții din Coreea de Sud sunt inactivi fizic în proporţie de 94%.

  • Specialiştii spun că sunt necesare acțiuni urgente pentru diminuarea sedentarismului şi, implicit, a efectelor nefaste pe care le are asupra sănătăţii.

  • Există, de asemenea, dovezi că activitatea fizică are un impact pozitiv asupra dezvoltării cognitive și socializării, iar multe dintre aceste beneficii continuă până la vârsta adultă, explică specialiştii.

25/11/19 17:49

Revoluţia electronică și efectele asupra sănătăţii adolescenţilor

Patru din cinci adolescenţi din întreaga lume, inclusiv din România, își pun în pericol sănătatea pentru că nu fac suficiente exerciții fizice, relevă un amplu studiu condus de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Experţii OMS avertizează că revoluția electronică a schimbat...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook