04.12.2022

PE SCURT

  • Un munte de gunoaie ignorat de autorități de mai bine de 10 ani și prezentat la televiziunea Al Jazeera ne-a adus în atenția întregii lumi.

  • În ultimii ani, România și Bulgaria au devenit destinații țintă ale importurilor ilegale de deșeuri, de multe ori mafia deșeurilor fiind protejată chiar din interior, recunosc oficialii români.

  • Depozitarea ilegală a deșeurilor a devenit o problemă uriașă pentru multe țări din întreaga lume, pe această listă regăsindu-se și România, se arată în materialul difuzat de Al Jazeera miercuri.

  • Portul Constanța, o destinație de referință La mijloc este vorba despre contracte de milioane de dolari, iar pe harta traficului de deșeuri Portul Constanța a devenit o destinație de referință.

15/11/21 07:54

România, țara gunoaielor, ajunge la postul Al Jazeera

Un munte de gunoaie ignorat de autorități de mai bine de 10 ani și prezentat la televiziunea Al Jazeera ne-a adus în atenția întregii lumi. Deșeurile de pietriș și moloz de la construcții, amestecate cu deșeuri din plastic, cu gunoaie menajere și industriale s-au depus strat...

Jurnalul ·

Avertismentul procurorului Teodor Niță: „România se va transforma într-un El Dorado al gunoaielor”

Comisia Europeană a decis să trimită din nou România în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) din cauza depozitelor neconforme de deșeuri. În ciuda angajamentelor asumate de țara noastră, continuăm să vorbim la timpul viitor despre reciclare, iar principala cale...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook