11.07.2020

  • Patru regiuni din România au o pondere ridicată a angajaţilor din aprovizionarea cu alimente: Nord-Est (44%), Sud-Vest Oltenia (34% ), Sud-Est (24%) şi Sud-Muntenia (23%).

  • Circa 15,9 milioane de persoane, cu vârstede peste 15 ani, erau angajateîn sectorul de aprovizionare cu alimente din UE, în 2019, ceea cereprezintă8% din totalul salariaților din spațiul comunitar.

  • În şase state membre UE (Germania, Finlanda, Lituania, Letonia, Portugalia şi Slovenia), persoanele peste 50 de ani sunt cei mai mulți.

  • În doar cinci state membre (Cipru, Danemarca, Malta, Olanda şi Suedia), tineriiîntre 15 şi 34 de ani au cea mai mare pondere în rândul angajaţilor din acest sector.

22/05/20 11:45

România, locul întâi în UE la numărul de angajați în sectorul alimentar

Circa 15,9 milioane de persoane, cu vârste de peste 15 ani, erau angajate în sectorul de aprovizionare cu alimente din UE, în 2019, ceea ce reprezintă 8% din totalul salariaților din spațiul comunitar. România are cea mai mare pondere a angajaţilor în acest domeniu, cu un...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook