30.09.2020

  • Comisia Europeană a publicat Draftul final al Raportului MCV pentru anul 2018, privind România și Bulgaria, documentul fiind considerat de experți drept cel mai dur din ultimii zece ani.

  • Sunt atacate toate progresele pe care România le-a făcut pentru combaterea abuzurilor din Justiție și, evident, Guvernul, Parlamentul și Consiliul Superior al Magistraturii.

  • Raportul atrage atenția, în mod dictatorial, că România nu a implementat obligatoriu recomandările din Raportul MCV precedent, cu toate că acestea aveau, așa cum sunt și numite, calitatea de recomandare.

  • Bulgaria scapă de mecanismul instituit, la aderarea la UE, însă va fi monitorizată de un alt mecanism nou înființat, denumit „monitorizarea Statului de Drept”.

23/10/19 08:17

România, pusă la zid de Comisia Europeană pentru că nu a stat „drepți” în fața abuzurilor din Justiție

Comisia Europeană a publicat Draftul final al Raportului MCV pentru anul 2018, privind România și Bulgaria, documentul fiind considerat de experți drept cel mai dur din ultimii zece ani. Sunt atacate toate progresele pe care România le-a făcut pentru combaterea abuzurilor...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook