16.07.2020

  • În contextul pandemiei de coronavirus, consumul de medicamente a avut o evoluție atipică, după cum reiese dintr-o analiză a reprezentanților Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER).

  • Astfel, consumul de medicamente fără prescripție a avut cea mai mare creștere din ultimul deceniu, iar în cazul paracetamolului și al ibuprofenului, acesta a fost dublu față de aceeași perioadă a anului 2018.

  • Achizițiile făcute din panică au făcut ca paracetamolul să lipsească din farmacii, la începutul lunii aprilie, însă fabricanții au reușit să acopere acest gol.

  • Totodată, spun reprezentanții producătorilor autohtoni de medicamente, urmărirea datelor statistice de la companiile care fac cercetare de piață pe acest segment (IQVIA, Cegedim) ar fi utilă pentru o mai bună anticipare a golurilor de stoc.

25/05/20 10:36

Românii au dat iama în paracetamol

În contextul pandemiei de coronavirus, consumul de medicamente a avut o evoluție atipică, după cum reiese dintr-o analiză a reprezentanților Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER). Astfel, consumul de medicamente fără prescripție a avut...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook