30.05.2020

PE SCURT

  • Urmează ca Parlamentul Europeansă-şi dea acordul pentru lista comisarilor, apreşedinteluişi a Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, acesta din urmă fiind șivicepreşedinte al Comisiei Europene.

  • Reprezentanții USR au anunțat, imediat după confirmarea acestei informații, că se opun nominalizării Rovanei Plumb, pe motiv că „este un lucru dăunător României”.

  • După ce Parlamentul European își va da acest consimțământ, Consiliul European numește, formal, Comisia Europeană.

  • Opoziția românească nu vrea Toate bune și frumoase, numai că Plumb se lovește de opoziția reprezentanților USR din Parlamentul European.

10/09/19 14:05

Rovana Plumb, propusă comisar european pentru Transporturi

Eurodeputatul PSD, Rovana Plumb a fost propusă pentru portofoliul Transporturi în Comisia Europeană, conform listei de comisari prezentată, la Bruxelles, de către preşedintele ales al executivului comunitar, Ursula von der Leyen. Noul colegiu va avea opt vicepreşedinţi,...

Jurnalul ·

Rovana Plumb, admisă comisar european. USR se opune

Europarlamentarul român Rovana Plumb a primit, ieri, acordul președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a prelua o funcție de comisar european în cadrul Executivului UE. Abia astăzi, draftul listei comisarilor desemnați va fi prezentat Parlamentului European....

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook