28.02.2020

  • De cealaltă parte, însă, Ministerul rus al Apărării a dat publicității imagini obținute prin satelit, care, conform Moscovei, ar demonstra că americanii fac contrabandă cu petrolul din Siria.

  • Purtătorul de cuvânt al ministerului, generalul-maior Igor Konashenkov, a declarat că americanii extrag petrol în Siria, ocolind sancțiunile impuse chiar de ei.

  • „Sub protecția soldaților americani și a unor companii militare private din SUA, autocisternele pentru combustibil de la câmpurile petroliere din estul Siriei fac contrabandă cu alte state.

  • În eventualitatea unui atac asupra acestor caravane, forțele speciale și avioanele americane sunt chemate imediat pentru protecție”, a precizat Konashenkov, citat de aceeași sursă.

30/10/19 08:44

Rusia acuză: SUA fac contrabandă cu petrolul sirian

Deși anunțase inițial retragerea totală a trupelor sale din Siria, lăsându-i astfel pe aliații kurzi singuri în fața ofensivei turce, administrația de la Washington a revenit asupra acestei decizii, precizând că soldații americani își vor consolida poziția în estul țării,...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook