26.02.2020

  • Şeful Pentagonului, Mark Esper, a declarat vineri că SUA vor trimite vehicule blindate şi trupe la câmpurile petrolifere siriene pentru ca acestea să nu cadă în mâinile luptătorilor Statului Islamic.

  • 'De aceea, acţiunile actuale ale Washingtonului - capturarea şi menţinerea sub control militar a câmpurilor petrolifere în estul Siriei - constituie, simplu spus, banditism internaţional de stat', se spune în comunicatul Moscovei.

  • Trupe americane şi firme private de securitate îi protejează în estul Siriei pe contrabandiştii de petrol, care câştigă peste 30 milioane de dolari pe lună, adaugă ministerul rus.

26/10/19 17:13

Rusia spune că prezenţa mililitară a SUA în zona câmpurilor petrolifere este 'banditism de stat' şi îi protejează pe contrabandişti

Ministerul rus al Apărării a criticat planul Statelor Unite de a menţine şi amplifica prezenţa militară americană în estul Siriei, calificându-l drept 'banditism internaţional de stat', motivat de dorinţa de a-i proteja pe contrabandiştii de petrol, nu de preocupări de securitate...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook