06.08.2020

  • Conform aceluiaşi text emis de MAE bulgar, ambasadoarea Florence Robine a exprimat regretul pentru situaţia creată şi a menţionat că afirmaţiile preşedintelui Emmanuel Macron au fost scoase din context şi incorect înţelese.

  • Oficialul bulgar a insistat la această discuţie că nu există vreun temei serios pentru afirmaţii de genul celor făcute de Macron.

  • Conform interviului publicat de revista conservatoare „Valeurs Actuelles”, Macron a spus că îi preferă „pe oamenii care vin legal (în Franţa) din Guineea sau Coasta de Fildeş bandelor ilegale de bulgari sau ucraineni”.

  • Franţa va fi alături de Bulgaria şi va continua să sprijine eforturile Bulgariei în interiorul Uniunii Europene”, a mai afirmat ambasadoarea Franţei, conform MAE de la Sofia.

04/11/19 20:52

Scandal diplomatic: Ambasadoarea Franţei, convocată la MAE de la Sofia, după ce Macron a spus că preferă migranţi africani în locul delincvenţilor bulgari

Ambasadoarea Franţei în Bulgaria, Florence Robine, a fost convocată luni la MAE bulgar, în urma unui interviu recent, în care preşedintele Franţei, Emmanuel Macron (foto), a spus că el preferă mai degrabă migranţii care vin legal din state precum Guineea sau Coasta de Fildeş,...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook