20.10.2019

  • Replica Secţiei de Judecători de la CSM este de o duritate fără precedent şi dezvăluie o confuzie, voită sau nu, pe care preşedintele a făcut-o în această chestiune.

  • Comisia de la Veneţia consideră, totodată, că judecătorii nu ar trebui să se pună într-o poziţie în care independenţa sau imparţialitatea lor ar putea fi periclitate”.

  • “Transmiterea de către preşedintele României, Klaus Iohannis, în termeni categorici, a unor directive către Secţia pentru Judecători, despre cum trebuie să interpreteze şi să aplice normele privind statutul judecărorilor este inacceptabilă.

  • CSM nu primeşte ordine de la nimeni Conform aceleiaşi surse, există state membre ale UE ce permit, în mod explicit, cumulul funcţiei de judecător cu cea de ministru, prin derogare de la regimul incompatibilităţilor.

02/09/19 09:04

Secţia de Judecători de la CSM îi dă lui Iohannis în cap cu Comisia de la Veneţia

Judectătorii din CSM îl desfiinţează pe preşedintele Klaus Iohannis, care, la sfârşitul săptămânii trecute, a transmis, într-un comunicat de presă, că există o recomandare a Comisiei de la Veneţia care spune că un magistrat trebuie să demisioneze înainte de a concura pentru...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook