10.04.2020

  • Al doilea proiect de lege de desființare a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție respins de Senat a fost inițiat de grupul parlamentar al PNL de la Camera Deputaților.

  • Guvernul nu poate emite Ordonanță de Urgență pe această temă, iar premierul a subliniat că, în acest moment, nu se pune problema asumării răspunderii cu privire la această chestiune.

  • Din răspunsuri, rezultă că judecătorii, inclusiv cei de la Înalta Curte de Casație și Justiție sau de la Curtea de Apel București, nu doresc desființarea SIIJ.

  • În timp ce “Sistemul” a blocat numirea Adinei Florea la conducerea Secţiei, PNL și USR au “luat bătaie” la votul din Plenul Senatului cu privire la desființarea “Poliției Magistraților”

12/12/19 13:38

Secția Specială supraviețuiește celor două tentative legislative de desființare

Parlamentul României a administrat o nouă lovitură celor care au încercat să anihileze Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Senatul a respins, ieri, ambele proiecte de lege prin care se dorea desființarea SIIJ, inițiate de USR și de PNL. Fiind Cameră decizională,...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook