13.11.2019

  • În timp ce peste jumătate dintre români sunt supraponderali, iar bolile de nutriţie sunt în creştere, preocupările pentru atenţionarea cumpărătorilor asupra alimentelor pe care le consumă sunt tot mai mari.

  • Iniţiative parlamentare eşuate Mai multe proiecte de lege care prevăd etichetarea pe culori a produselor fabricate în România au fost depuse în Parlament în ultimii ani.

  • Totodată, acest mod de clasificare i-ar obliga să producă o hrană mai sănătoasă, ceea ce ar însemna însă investiţii mai mari în fabricarea alimentelor şi, automat, profituri mai mici.

  • Acestea stipulau, printre altele, ca producătorii de alimente procesate să atenţioneze cumpărătorii asupra riscului cardiovascular, precum şi aplicarea de timbre colorate care să conţină elemente de siguranţă pentru a nu putea fi contrafăcute.

18/06/19 12:33

Semaforul alimentar, defectat de interesele procesatorilor

În timp ce peste jumătate dintre români sunt supraponderali, iar bolile de nutriţie sunt în creştere, preocupările pentru atenţionarea cumpărătorilor asupra alimentelor pe care le consumă sunt tot mai mari. Deşi etichetarea acestora după culori este un sistem care prinde...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook