30.03.2020

  • Senatul a respins, în şedinţa plenului de miercuri, în calitate de primă Cameră legislativă sesizată, OUG 26/2020 privind organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

  • Ordonanţa reduce unele termene - termenul prevăzut pentru anunţarea datei alegerilor după dizolvarea Parlamentului este de 50 de zile, iar acest anunţ poate fi făcut în termen de cinci zile de la dizolvarea Legislativului.

  • Senatorii jurişti au adoptat un amendament propus de UDMR, amendament însuşit miercuri de plen, prin care a fost modificat titlul actului normativ din proiect pentru aprobarea OUG în proiect pentru respingerea OUG.

  • Actul normativ iniţiat de Guvern prevede, printre altele, trei zile de vot în diaspora, dublarea numărului de parlamentari pentru diaspora şi posibilitatea de a vota la orice secţie.

19/02/20 12:39

Senatul a respins OUG privind organizarea alegerilor parlamentare anticipate

Senatul a respins, în şedinţa plenului de miercuri, în calitate de primă Cameră legislativă sesizată, OUG 26/2020 privind organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Comisia juridică a Senatului a acordat, marţi, un raport de admitere pentru respingerea acestei OUG....

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook