26.05.2020

  • Confruntările au fost declanşate după pătrunderea forţelor regimului preşedintelui Bashar al-Assad în regiunea Ras al-Ain, a anunţat agenţia de presă statală siriană Sana.

  • Sâmbătă, aproximativ 2.000 de soldaţi sirieni, însoţiţi de sute de vehicule militare, au pătruns într-o zonă din nord-estul Siriei din apropierea regiunii asupra căreia a preluat controlul Turcia.

  • Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a reamintit sâmbătă ameninţarea lansată anterior de reluare a luptelor în vederea îndepărtării teroriştilor de la frontieră, în cazul nerespectării acordului cu Moscova.

  • Trupele siriene, susţinute pe teren de Rusia, şi-au făcut reapariţia deja de vineri în oraşul Hassake, situat la aproximativ 70 km sud-est de Ras al-Ai.

27/10/19 11:12

Siria: 15 morţi în luptele dintre forţele pro-turce şi kurzii susţinuţi de Damasc

Luptele dintre forţele susţinute de Turcia şi kurzii sprijiniţi de armata siriană s-au soldat sâmbătă cu 15 morţi în regiunea de nord-est a Siriei, în contextul în care trupele regimului de la Damasc s-au desfăşurat într-o nouă zonă strategică din apropierea frontierei cu...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook