27.05.2020

PE SCURT

  • Apelul este adresat coaliţiei internaţionale conduse de Washington, partener al forţelor kurde în lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic, dar de asemenea şi Rusiei, care sprijină regimul preşedintelui Bashar al-Assad.

  • Observatorul sirian pentru drepturile omului, organizaţie neguvernamentală care dispune de o amplă reţea de surse în Siria, nu a putut confirma utilizarea unor astfel de arme, notează AFP, citează Agerpres.

  • Armata turcă a avansat joi la Ras al-Ain şi controlează deja jumătate din teritoriul acestuia, a mai constatat Observatorul.

  • Facem apel la organizaţiile internaţionale să trimită echipe pentru a examina aceste răni, a spus Mustafa Bali, purtător de cuvânt al Forţelor Democratice Siriene (SDF), principala coaliţie dominată de forţele kurde.

17/10/19 23:41

ENTITIES

Siria: Kurzii cer un 'coridor umanitar' pentru a putea evacua civili din oraşul asediat Ras al-Ain

Bombardamente au lovit şi avariat un spital din acest oraş situat în apropiere de frontiera turcă, potrivit forţelor kurde şi Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO). 'Personalul medical este blocat în clădire', a indicat OSDO. Armata turcă şi aliaţii săi din...

DCnews ·

Siria: Kurzii acuză Ankara că foloseşte arme neconvenţionale

Un comunicat al administraţiei kurde semiautonome afirmă că "agresiunea turcă împotriva (oraşului) Ras al-Ain se desfăşoară cu toate tipurile de arme" şi că în "în faţa eşecului evident al planului său, (preşedintele turc Recep Tayyip) Erdogan a recurs la arme interzise...

DCnews ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook