29.03.2020

  • Armata siriană va trimite trupe în nordul ţării, în confruntarea cu agresiuneaTurciei care desfăşoară acolo, de cinci zile, o ofensivă împotrivamiliţiei kurde, a anunţatagenţia de presă de stat Sana.

  • Începând de miercuri, Turcia şi aliaţii săi sirieni desfăşoară în nordul Siriei o ofensivă pentru a îndepărta de la frontieră principala miliţie kurdă siriană, Unităţile de Protecţie Populară (YPG).

  • Toate opţiunile sunt studiate împotriva ofensivei Turciei, guvernul (de la Damasc) trebuie să-şi asume responsabilităţile pentru a face faţă agresiunii, a precizat acesta.

  • Mult timp marginalizaţi şi discriminaţi de autorităţile centrale de la Damasc, kurzii au instaurat o autonomie de facto în nordul ţării, după declanşarea conflictului în 2011.

14/10/19 11:01

Siria trimite trupe în nordul țării pentru a se opune agresiunii Turciei

Armata siriană va trimite trupe în nordul ţării, în confruntarea cu agresiunea Turciei care desfăşoară acolo, de cinci zile, o ofensivă împotriva miliţiei kurde, a anunţat agenţia de presă de stat Sana. Un responsabil kurd, care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului,...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook