27.05.2020

  • Premierul Viorica Dăncilă a nominalizat miercuri trei membri ai formațiunii cu care PSD a format până de curând coaliția pentru a prelua portofoliile rămase vacante, după demisiile miniștrilor ALDE.

  • Prin numirea unor politicieni ALDE, premierul poate pretinde că structura Guvernului nu s-a schimbat, dar ALDE i-a exclus pe cei nominalizați imediat după anunț, potrivit lui Călin Popescu-Tăriceanu.

  • Pentru a duce ridicolul până la capăt, Grațiela Gavrilescu, care a demisionat pe 27 august din poziția de ministru al mediului, a primit propunerea premierului de a-și relua funcția.

  • Dar Tăriceanu îi cere președintelui Klaus Iohannis să ia în considerare prevederile Constituției când analizează propunerile de miniștri, notând că persoanele nominalizae au fost excluse din ALDE.

01/10/19 19:43

Soluția imorală

Viorica Dăncilă cooptează membri ALDE în guvern, în speranța că va evita un vot în Parlament. ALDE îi exclude pe dezertori, dar încă nu e clar câți parlamentari ai opoziției a reușit PSD să atragă de partea sa, pentru a forma o nouă majoritate. ALDE a ieșit din coaliția...

EurActiv ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook