30.10.2020

  • Creșterea a fost determinată în principal de întreruperea activității în contextul COVID-19”, explică, într-un comunicat, Institutul Național de Statistică (INS).

  • Potrivit INS, „aceste sectoare economiceau fost şi cele mai afectate de întreruperea/încetarea activităţii agenţilor economici ca urmare a instituirii stării de urgență/alertă pe întregul teritoriu al României.

  • Cea mai semnificativă creştere a costului orar al forţei de muncă s-a regăsit în hoteluri şi restaurante (+74,09%), urmată la mare distanţă de activităţi de spectacole, culturale şi recreative (+30,01%).

  • În cheltuielile directe cu forţa de muncă se cuprind şi contribuţiile de asigurări sociale, respectiv cele de asigurări sociale de sănătate suportate de angajat.

08/09/20 11:16

Stai și câștigi: actorii și chelnerii, plătiți mai bine ca șomeri

Cele mai mari cheltuieli cu forța de muncă au fost consemnate, în perioada de vârf a pandemiei (trimestrul II 2020), în hoteluri-restaurante și în activitățile cultural-recreative, după ce în trimestrele anterioare clasamentul costurilor era dominat de angajații de la stat...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook