17.08.2022

  • De asemenea, demersul reflectă frustrarea SUA în relația cu membrii Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol și aliații săi, care au respins cererile repetate ale Washingtonului de a accelera creșterea producției.

  • Un oficial al Ministerului japonez al Industriei a declarat că Statele Unite au solicitat cooperarea Tokyo pentru a face față creșterii prețurilor petrolului, dar nu a putut confirma dacă cererea include eliberarea coordonată de stocuri.

  • După ce Reuters a relatat despre discuțiile de la Casa Albă, țițeiul american și referința la nivel mondial Brent s-au prăbușit, acesta din urmă coborând sub 80 de dolari pe baril.

  • Însă propunerea actuală reprezintă o provocare fără precedent pentru OPEC, cartelul care a influențat prețurile petrolului timp de peste cinci decenii, deoarece implică China, cel mai mare importator de țiței din lume.

19/11/21 08:36

SUA cer Japoniei, Chinei și altor state să ia în calcul reducerea rezervelor de petrol 

Administrația Biden le-a cerut unora dintre cele mai mari națiuni consumatoare de petrol din lume - inclusiv China, India și Japonia - să ia în considerare folosirea stocurilor de țiței într-un efort coordonat de a reduce prețurile energiei, potrivit mai multor surse ccitate...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook