28.09.2021

  • La negocierile de la Viena participă reprezentanţii Iranului, Statelor Unite, Uniunii Europene, Germaniei, Franţei, Marii Britanii, Rusiei şi Chinei.

  • Ebrahim Raisi, un responsabil din sistemul judiciar apropiat de liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, este favorit să câştige scrutinul prezidenţial aflat în curs în Iran.

  • Dacă nu avem un acord până la instalarea noii administraţii din Iran, cred că vor apărea probleme grave asupra atingerii acestui obiectiv, a declarat oficialul american, sub protecţia anonimatului.

  • Preşedintele Joseph Biden a semnalat că Statele Unite ar putea reveni în Acordul nuclear iranian, însă a cerut clauze suplimentare, care să limiteze activităţile balistice iraniene şi influenţa regională a Teheranului.

18/06/21 21:11

SUA speră să ajungă la un acord nuclear cu Iranul înainte de instalarea noului preşedinte iranian

Administraţia Joseph Biden vrea să ajungă la o înţelegere cu Iranul în sensul relansării Acordului nuclear în cele şase săptămâni rămase până la instalarea noului preşedinte iranian, afirmă un oficial de la Washington citat de site-ul Axios.com. "Ar putea fi îngrijorător...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook