17.09.2019

PE SCURT

  • Preşedintele Sudanului, Omar al-Bashir, a fost forţat joi de armată să demisioneze, în contextul unor proteste publice masive, transmite Reuters.

  • Awad Ibn Auf, vicepreşedinte şi ministru al apărării, a confirmat că al-Bashir a fost arestat, iar militarii au preluat conducerea ţării.

  • Suntem foarte îngrijoraţi'' de evoluţia situaţiei din Sudan - ''închiderea frontierei, restricţiile de circulaţie, o tranziţie militară timp de doi ani, a subliniat adjunctul ambasadorului britanic Jonathan Allen.

  • Potrivit unui fiu al lui Sadiq al-Mahdi, liderul Umma - principalul partid de opoziţie din Sudan - alături de preşedintele răsturnat de la putere sunt reţinuţi şi mai mulţi lideri ai grupării teroriste Frăţia Musulmană.

11/04/19 21:47

Sudan: SUA şi Europa solicită o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU

SUA şi cinci ţări europene au cerut joi o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU consacrată situaţiei din Sudan, după lovitura de stat din această ţară care a dus la îndepărtarea de la putere a preşedintelui Omar al-Bashir, au anunţat surse diplomatice, relatează...

Jurnalul ·

De 30 de ani la putere, preşedintele Sudanului a fost dat jos de armată

Preşedintele Sudanului, Omar al-Bashir, a fost forţat joi de armată să demisioneze, în contextul unor proteste publice masive, transmite Reuters. Awad Ibn Auf, vicepreşedinte şi ministru al apărării, a confirmat că al-Bashir a fost arestat, iar militarii au preluat conducerea...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook