02.04.2023

PE SCURT

  • Ministerul pentru Promovarea Virtuţii şi Prevenirea Viciilor le cereşoferilor să nu le dea voiefemeilor în vehiculele lor decât dacă acestea poartă vălul islamic.

  • Ultima restricție draconică impusă de regimul de la Kabul obligă femeile să călătorească doar alături de un bărbat din familia lor.

  • Femeile potcălătorimai mult de 72 de kilometridoardacă sunt însoţite de un membru apropiat al familiei de sex masculin, a spus purtătorul de cuvânt al ministerului, Sadeq Akif Muhajir.

  • În urmă cucâteva săptămâni, instituția a interzisposturilor tv afgane sădifuzeze telenovele şi seriale sentimentale în care joacă femei şi iarjurnalistele să poartevălul islamic pe ecran.

27/12/21 15:05

Talibanii lovesc din nou. Femeile afgane nu mai au voie să călătorească decât însoțite de un bărbat din familie

În pofida promisiunilor în privința unei guvernări mult mai tolerante în comparație cu prima lor perioadă petrecută la putere, talibanii au început încă din luna august, atunci când au preluat din nou controlul asupra Afganistanului, să încalce, rând pe rând, drepturile...

Jurnalul ·

Talibanii impun noi interdicții în Afganistan. Restricții SEVERE pentru femei

Regimul taliban de la Kabul le interzice femeilor să călătorească singure. Acestea vor trebui însoțite de un bărbat din familie pe distanțe lungi. Ministerul pentru Promovarea Virtuţii şi Prevenirea Viciilor le cere şoferilor să nu le dea voie femeilor în vehiculele lor...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook