15.07.2020

  • Vasul Happiness 1 a fost eliberat în urma negocierilor şi se îndreaptă către Golful Persic, a afirmat ministrul iranian al transporturilor, Mohammad Eslami, citat de agenţia oficială de presă Irna.

  • Teheranul a anunţat duminică eliberarea în ajun de către Arabia Saudită a unui petrolier iranian reţinut în aprilie din cauza unei probleme tehnice, relatează AFP.

  • Iranul şi Arabia Saudită, state vecine separate de apele Golfului, sunt angajate într-un război pentru influenţa regională şi au rupt relaţiile diplomatice în urmă cu peste trei ani.

  • Ministrul iranian al petrolului, Bijan Zanganeh, a asigurat duminică, potrivit agenţiei Shana, că exporturile de petrol ale ţării nu au avut de suferit în urma recentelor incidente cu petroliere din Golf.

21/07/19 15:05

Teheranul anunţă eliberarea unui petrolier reţinut de Riad; tensiunile continuă în jurul petrolierului britanic sechestrat de Iran

Teheranul a anunţat duminică "eliberarea" în ajun de către Arabia Saudită a unui petrolier iranian reţinut în aprilie din cauza unei probleme tehnice, relatează AFP. Vasul Happiness 1 "a fost eliberat în urma negocierilor şi se îndreaptă către Golful Persic", a afirmat...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook