03.04.2020

  • Specialiștii chinezi au analizat, astfel, in vitro, cinci medicamente aptrobate de FDA (The Food and Drugs Administration) și două antivirale cu spectru larg.

  • Schemele de tratament aprobate nu pot fi administrate, sub nicio formă, “după ureche”, ci doar de către medicii specializați, în unitățile medicale speciale angrenate, la nivel național, în combaterea COVID-19.

  • De remarcat este că aceste substanțe au fost folosite cu succes în combaterea altor epidemii recente, cum ar fi SARS și MARS ori EBOLA, dar și pentru tratarea pacienților cu HIV.

  • În timpul epidemiei de la Wuhan, utilizarea Lopinavir sau Ritonavir a avut un efect formidabil, atunci când era utilizat precoce, fiind recomandat ca terapie antivirală în faza incipientă a bolii.

26/03/20 10:57

Tratamentul pentru infecția cu coronavirus, aprobat pentru România

Schemele de tratament în caz de infectare cu noul coronavirus au fost aprobate de către Ministerul Sănătății și, din data de 23 martie, ele sunt puse în aplicare de către toate unitățile sanitare de pe teritoriul României. Medicamentele nu sunt administrate persoanelor care...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook