27.02.2020

PE SCURT

  • Guvernul afgan a salutat cu prudenţă duminică eforturile sincere ale Washingtonului după anunţul surpriză al preşedintelui Donald Trump privind întreruperea convorbirilor cu talibanii, din care Kabulul a fost exclus, relatează AFP.

  • Pe străzile din Kabul sau pe reţelele sociale, afganii nu păreau decepţionaţi de această rupere a negocierilor din care au fost excluşi.

  • La Kabul, directorul Institutului afgan de studii strategice, Davoud Moradian, l-a făcut responsabil pentru eşec pe negociatorul american Zalmay Khalilzad.

  • El le-a reproşat în special că au încercat cu bună ştiinţă să crească presiunea asupra SUA prin atentate, dintre care unul s-a soldat cu uciderea unui militar american la Kabul joi.

08/09/19 21:03

Trump a anunţat că încetează negocierile cu talibanii

Preşedintele Donald Trump a anunţat sâmbătă seara că pune capăt ''negocierilor de pace'' purtate de un an cu talibanii pentru a contribui la încetarea a 18 ani de conflict în Afganistan, deşi părea că existau şanse de a se ajunge la un acord istoric, relatează duminică AFP. Preşedintele...

Jurnalul ·

Afganistanul salută "eforturile sincere" ale SUA după ruperea negocierilor cu talibanii

Guvernul afgan a salutat cu prudenţă duminică "eforturile sincere" ale Washingtonului după anunţul surpriză al preşedintelui Donald Trump privind întreruperea convorbirilor cu talibanii, din care Kabulul a fost exclus, relatează AFP. Pe străzile din Kabul sau pe reţelele...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook