09.08.2020

  • Vineri, Geoffrey Berman,procurorul generaladjunct al Statelor Unite, a declarat că a aflat că ”a demisionat”, el neavând această intenție.

  • Procurorul general William Barr, care are și funcția de ministru al Justiției, a trimis președintelui Trump propunerea de demitere.

  • Berman,numit în funcție în 2018, a deschis o serie de anchete privind colaboratori apropiați ai președinteluiTrump.Michael Coehn, avocatul lui Trump a fost condamnat pentru finanțareilegală a campaniei prezidențialeși mărturie mincinoasă.

  • Parlamentarii Democrați cer o anchetă pentru demiterea procurorului Berman , considerând că pentru această decizie nu există motive.La rândul lor , Republicanii apreciază că demiterea procurorului este prerogativa președintelui Trump.

21/06/20 10:53

Trump l-a demis pe procurorul care a anchetat colaboratorii președintelui

O nouă decizie  a președintelui Trump se lasă cu scandal. Vineri, Geoffrey Berman,procurorul general adjunct al Statelor Unite, a declarat că a aflat că ”a demisionat”, el neavând această intenție. Procurorul general William Barr, care are și funcția de ministru al Justiției,...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook