14.07.2020

PE SCURT

  • „Serviciul de Securitate al Ucrainei, împreună cu Parchetul militar, a reţinut petrolierul rusesc Neyma, care a blocat navele militare ale Ucrainei în Strâmtoarea Kerci.

  • Potrivit agenţiei de presă Interfax, la bordul navei reţinute de Ucraina se află un echipaj compus din aproximativ 15 persoane.

  • În timpul acelui incident, Gărzile de coastă ruse au capturat navele ucrainene cu tot cu echipaje (24 de membri), pe motiv că au încălcat apele teritoriale ruseşti.

  • În timp ce Kievul şi Moscova negociază posibila lor eliberare, noul preşedinte ucrainean, Volodimir Zelenski, i-a cerut omologului său rus, Vladimir Putin, la sfârşitul lui iunie, eliberarea marinarilor.

26/07/19 17:39

Ucraina reține un petrolier rus

Serviciul de securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat ieri că, împreună cu Parchetul militar, a reţinut în portul ucrainean Izmail, de la Marea Neagră, un petrolier rusesc pentru presupusa sa implicare într-un incident petrecut anul trecut la intrarea în Strâmtoarea Kerci...

Jurnalul ·

Incident în Marea Neagră: Ucraina a eliberat echipajul petrolierului rusesc reţinut joi în portul Izmail

Ucraina a eliberat echipajul petrolierului rusesc reţinut joi în portul Izmail (regiunea Odesa), dar nava rămâne în continuare în custodia autorităţilor ucrainene, informează agenţia de presă RIA Novosti, citând Ambasada Federaţiei Ruse de la Kiev, potrivit Reuters. RIA...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook