28.05.2023

  • Miniștrii de externe din Uniunea Europeană au convenit luni, în unanimitate, asupra aplicării unor noi sancțiuni împotriva Belarusului, chiardacă detaliile nu au fost încă stabilite.

  • Șeful diplomației europene, Josep Borrell, a declarat că vor fi vizate liniile aeriene și agențiile de turism implicate în „forțarea ilegală a migranților”.

  • UE acuză regimul de la Minsk că forțează migranții să intre pe teritoriul Uniunii, ca reacție la sancțiunile anterioare impuse după realegerea contestată de anul trecut a președintelui belarus Aleksandr Lukașenko, notează Agerpres.

  • O anchetă a Reuters arăta recent că agenții de turism din Orientul Mijlociu colaborează cu operatori din Belarus și au asigurat în ultimele luni vize turistice pentru mii de persoane.

05/12/21 15:01

UE decide noi sancțiuni împotriva Belarus

Miniștrii de externe din Uniunea Europeană au convenit luni, în unanimitate, asupra aplicării unor noi sancțiuni împotriva Belarusului, chiar dacă detaliile nu au fost încă stabilite. Șeful diplomației europene, Josep Borrell, a declarat că vor fi vizate liniile aeriene...

EurActiv ·

UE decide noi sancțiuni împotriva Belarus

EurActiv

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook