30.03.2020

PE SCURT

  • ''Regatul Unit îşi va respecta obligaţia sa juridică şi reprezentanţii noştri oficiali vor rămâne în legătură constantă cu echipa preşedintei alese'' a Comisiei Europene, au declarat demnitari guvernamentali britanici.

  • Premierul britanic Boris Johnson anunţase în luna iulie că ţara sa ''în niciun caz nu va desemna un comisar pentru noua Comisie care îşi preia mandatul la 1 decembrie''.

  • Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană cel mai târziu la 31 ianuarie 2020, după ce în octombrie liderii UE-27 au decis amânarea Brexitului cu trei luni.

  • Însă, în absenţa unei majorităţi în Camera Comunelor pentru acordul de retragere negociat cu UE, Brexit-ul a fost deja amânat de trei ori.

12/11/19 15:53

UE insistă ca Marea Britanie să numească un comisar european

Conducerea Uniunii Europene a cerut din nou Londrei să numească un candidat britanic pentru un post de comisar în viitoarea echipă condusă de germana Ursula von der Leyen, sperând la un răspuns până la sfârşitul săptămânii. Guvernul britanic al lui Boris Johnson nu a răspuns...

Jurnalul ·

Marea Britanie va desemna un comisar european

Guvernul de la Londra a anunţat luni că îşi va 'respecta obligaţiile juridice'' şi va desemna un comisar care va face parte din viitoarea Comisie Europeană condusă de Ursula von der Leyen, relatează marţi euractiv.com. ''Regatul Unit îşi va respecta obligaţia sa juridică...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook