19.06.2019

  • Problema cărnii de vacă este oficial separată de acordul anunţat în iulie de şeful statului american - Donald Trump - şi preşedintele Comisiei Europene - Jean-Claude Juncker - privind relaţiile comerciale dintre SUA şi UE.

  • La începutul lunii septembrie, Comisia Europeană a căutat să obţină aprobarea celor 28 de state membre pentru a deschide negocierile cu Washingtonul, susţin sursele.

  • Aprobarea, la finalul săptămânii viitoare Experţii comerciali sprijină această iniţiativă, iar procesul de aprobare ar urma să fie finalizat săptămâna viitoare, au declarat pentru Reuters diplomaţi ai UE.

  • Acordul prevede o creştere a achiziţiilor europene de soia şi de gaze naturale lichefiate (LNG) din SUA, în schimbul suspendării noilor tarifele vamale impuse de Washington.

09/10/18 20:10

UE, măsură pentru atenuarea tensiunilor cu SUA

Ţările Uniunii Europene sunt la un pas de a accepta să înceapă negocieri cu Washingtonul pentru a permite un import mai mare de carne de vită din SUA în Europa, o decizie care ar putea dezamorsa tensiunile comerciale transatlantice, au declarat pentru Reuters surse care...

DCnews ·

UE, măsură pentru atenuarea tensiunilor cu SUA

DCnews

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook