03.06.2020

  • Mai exact, Direcția este condusă de un procuror-șef, asimilat prim-adjunctului procurorului general al Parchetului de le lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

  • Mai mult, prin legea de organizare și funcționare a DIIM, inițiatorii reintroduc turnătoria care te scapă de ani grei de pușcărie, practică uzuală, în mandatul Laurei Codruța Kovesi, a Direcției Naționale Anticorupție.

  • Asta, în timp ce, la mult-hulita SIIJ, procurorii sunt numiți prin concurs, de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturii.

  • Mai exact, DIIM efectuează urmărirea penală pentru infracțiunile primite în competența direcției prin legea în discuție sau prin alte legi speciale.

08/04/20 11:13

Un Parchet-mamut stă să se nască în România. “Cioclii” SIIJ vor un nou DNA, dar care să investigheze infracțiunile de mediu

În timp ce, prin acțiuni legislative, mediatice sau chiar pe rețelele de socializare, în timpul ultimelor campanii electorale, politicienii de la USR și PNL militează activ în vederea desființării Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, un grup de 42 de...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook