01.12.2021

PE SCURT

  • Președintele a anunțat că Generalul în rezervă Nicolae Ciucă, ministru al Apărării și fost șef al Statul Major al Armatei, este noul premier.Liberaliidoresc un guvern minoritar alături de UDMR.

  • Conform unor surse politice, în fruntea portofoliilorministerelor s-ar putea afla Nelu Tătaru la Sănătate, Lucian Bode la Interne, Virgil Popescu la Energie, Cătălin Predoiu la Justiție, Sorin Cîmpeanu la Educație.

  • Ce spune USR Președintele USR Dacian Cioloș spune că nu respinge propunerea PNL ca Nicolae Ciucă să fie desemnat premier pentru că România are nevoie de un guvern cât mai repede.

  • Alegerea este astfel ca PNL să formezeun executiv minoritar, împărțind guvernarea doar cu UDMR.

21/10/21 15:44

Klaus Iohannis: „Am decis să-l desemnez candidat pe domnul Nicolae Ciucă”

Klaus Iohannis a făcut primele declarații după consultările de la Cotroceni. Președintele a anunțat că Generalul în rezervă Nicolae Ciucă, ministru al Apărării și fost șef al Statul Major al Armatei, este noul premier. Liberalii doresc un guvern minoritar alături de UDMR....

Jurnalul ·

UPDATE Klaus Iohannis a desemnat un nou premier. Soluția nepotrivită în plină criză pandemică

Președintele Klaus Iohannis la desemnat candidat pentru funcția de premier pe Nicolae Ciucă. Alegerea este astfel ca PNL să formeze un executiv minoritar, împărțind guvernarea doar cu UDMR. USR nu va mai particpa la guvernare și, în mod paradoxal, PSD ar putea susține noua...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook