15.07.2020

  • Tutunul şi băuturile alcoolice urmează să se scumpească accentuat până la sfârşitul lui septembrie 2021, pe fondul modificărilor legislative privind accizele.

  • Prognozele iau în considerare și comportamentul istoric al operatorilor economici din acest domeniu, privind ajustarea prețului final în urma aplicării modificărilor din legislația fiscală, precizează raportul băncii centrale.

  • Dinamica anuală a prețurilor combustibililor este proiectată la nivelul de 5% pentru finele anului curent, la 2% pentru sfârșitul anului 2020 și la 1,9% la orizontul prognozei (trimestrul 3 din din 2021).

  • „Evoluția este însă marcată de incertitudini ample, reflectate și în revizuirea traiectoriilor cotațiilor futures din rundele succesive de prognoză”, menţionează raportul BNR.

12/11/19 20:17

Viciile ne vor arde mai tare la portofel

Preţurile combustibililor vor creşte anul acesta într-un ritm superior ratei inflaţiei, după care vor înregistra avansuri mai calme, în contextul evoluţiei cursului euro-dolar şi a cotaţiilor petrolului pe piaţa internaţională, potrivit prognozelor băncii centrale. Tutunul...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook