11.07.2020

PE SCURT

  • Aceasta este o problemă pentru Von der Leyen, întrucât alegerea iniţială a Bucureştiului (Rovana Plumb, n.red.) a fost respinsă de Parlamentul European, iar o a doua nu a fost oficial acceptată.

  • ''Această nouă propunere din partea guvernului interimar din România în mod evident nu a fost coordonată cu preşedintele României.

  • Premierul interimar Viorica Dăncilă l-a propus pe fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene Victor Negrescu pentru funcţia de comisar european din partea României.

  • Apoi, există Regatul Unit, căruia i s-a transmis să facă o nominalizare de comisar european în schimbul acordării unei amânări a Brexitului”, scrie site-ul specializat în afaceri europene.

30/10/19 20:43

Von der Leyen depinde de București

Posibilitatea ca Ursula von der Leyen să devină în acest an preşedinte al Comisiei Europene depinde de capriciile politicii româneşti, a comentat ieri politico.eu, referindu-se la evoluţiile din România, care afectează calendarul preluării mandatului de către viitorul executiv...

Jurnalul ·

Comisia Europeană vrea o coordonare între Dăncilă şi Iohannis pentru nominalizarea comisarului european

Comisia Europeană (CE) consideră că ''există îndoieli serioase'' că noua propunere de comisar european din partea României a fost făcută de guvernul român ''în mod legitim'', întrucât acesta nu s-a coordonat cu preşedintele Klaus Iohannis, a declarat miercuri la briefingul...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook