20.08.2019

  • Majoritatea deputaţilor greci au aprobat vineri seară viitoarea aderare a Macedoniei de Nord la NATO, ultima etapă a acordului greco-macedonean asupra schimbării numelui micului stat vecin din Balcani, relatează AFP.

  • Parlamentul de la Atena a votat pentru ratificarea protocolului privind aderarea la NATO a Macedoniei de Nord, cu 153 de voturi pentru, 140 contra şi o abţinere.

  • Ambasadorii celor 29 de membri ai Alianţei Nord-Atlantice au semnat miercuri protocolul de aderare a Macedoniei la Alianţa Nord-Atlantică, un pas important către acceptarea ţării balcanice drept al 30-lea membru al organizaţiei.

  • Cele două ţări au semnat în iunie acordul zis de la Prespes (sau Prespa) care schimbă numele Fostei Republici Iugoslave a Macedoniei în Republica Macedonia de Nord.

09/02/19 11:10

Vot istoric la Atena. Grecia aprobă intrarea Macedoniei în NATO

Majoritatea deputaţilor greci au aprobat vineri seară viitoarea aderare a Macedoniei de Nord la NATO, ultima etapă a acordului greco-macedonean asupra schimbării numelui micului stat vecin din Balcani, relatează AFP.  Parlamentul de la Atena a votat pentru ratificarea "protocolului...

Antena3 ·

Vot istoric la Atena. Grecia aprobă intrarea Macedoniei în NATO

Antena3

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook