27.01.2023

  • Evoluțiile pozitive ale economiei și situației medicale din prima parte a anului au redus presiunile asupra bugetului public.

  • Gradul de absorbție a fondurilor europene structurale și de investiții alocate prin programele operaționale aferente Cadrului financiar multianual 2014-2020 este doar jumătate.

  • Această evoluție pozitivă s-ar putea tempera în viitorul apropiat, pentru că instituțiile de credit vor proceda la redistribuirea dividendelor amânate la plată în anii anteriori.

  • Prognoza probabilității de nerambursare pentru perioada septembrie 2021 - septembrie 2022 arată o valoare medie de 2,7 la sută, în scădere față de ultima ediție a Raportului.

20/12/21 07:32

Întârzierea reformelor și gradul scăzut de absorbție a fondurilor europene, două vulnerabilități în creștere pentru România

Întârzierea reformelor și a absorbției fondurilor europene, în special prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) sunt riscuri sistemice de nivel ridicat și în creștere consideră BNR, potrivit Raportului asupra stabilității financiare publicat la sfârșitul săptămânii...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook