03.08.2021

PE SCURT

  • USR PLUS argumentează că numirea președintelui Consiliului de monitorizare nu a respectat principiul independenței, una dintre cerințele Convenției ONU fiind legate de independența funcțională, liberă de interferența guvernului sau a factorului politic.

  • Candidatura lui nu a fost conformă nici în raport cu principiile de la Paris, a Convenției și a cerințelor prevăzute expres în Legea 8/2016.

  • 16 alin (1) din Constituție, desemnarea acestuia fiind privilegiată pentru că este implicat politic, fiind senator în mandatul trecut și membru de partid.

23/06/21 17:37

CCR judecă sesizarea USR PLUS privind numirea lui Botnariu la Consiliul de Monitorizare în 7 iulie

Curtea Constituțională a României a stabilit termen de judecată pentru data de 7 iulie privind sesizarea USR PLUS cu privire la numirea lui Gabriel Botnariu la Consiliul de Monitorizare a implementării Convenției privind drepturile persoanelor cu dizabilități. Potrivit...

Jurnalul ·

USR PLUS atacă la CCR numirea lui Gabriel Botnariu la Consiliul de Monitorizare

USR PLUS a sesizat Curtea Constituțională a României (CCR) cu privire la numirea senatorului Gabriel Botnariu ca președinte al Consiliului de monitorizare a implementării Convenției Națiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilități. Senatorii USR PLUS au...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook